Nie každému kôrka chutí, ale je škoda to vyhodiť. Z tvrdej šupky robím chrumkavé chipsy!

Tieto chipsy sú chrumkavé ako žiadne iné a pripravíte ich bez použitia tuku či dokonca korenia. Navyše zapadajú do predpokladov ketogénnej diéty, takže sa môžu stať zaujímavým doplnkom diétneho jedálnička.

Ale nielen to. Tieto chipsy môžu obohatiť aj párty stôl a stať sa perfektným občerstvením počas filmového večera. A sú vyrobené z produktu, ktorý mnohí ľudia považujú za… nepožívateľný.

Hermelín je zrejúci syr z Francúzska. Vyrába sa z kravského mlieka a jeho chuť sa počas dozrievania mení od jemnej po intenzívnu. Konzistencia syra je krémová, no kôra vzbudzuje u mnohých ľudí averziu.

Nie je taký mäkký ako vnútro, čo dokonca vyvoláva pochybnosti, či je jedlý. Čo teda môžeme urobiť, aby bol prístupnejší? Jedným z najlepších nápadov je pripraviť si z neho čipsy.

Kôra hermelínu je hladká, jemne zamatová na dotyk a tvorí prirodzenú bariéru, ktorá chráni vnútro syra pred vysychaním. Je samozrejme jedlá, aj keď nie každému bude chutiť. Niektorí ľudia dokonca odrezávajú kúsky, aby sa dostali do mäkkého vnútra syra.

Ak vám teda nechutí charakteristická kôra syra hermelín, nevyhadzujte ju. Namiesto toho ho môžete použiť na prípravu chrumkavých čipsov. Takýmto občerstvením určite prekvapíte svojich blízkych.

Takéto čipsy sa budú perfektne hodiť k brusnicovému džemu. Oplatí sa ich tiež jemne potrieť medom.Čipsy z hermelínu nevyžadujú ďalšie prísady.

Jemne nakrájanú kôrku jednoducho poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 10-13 minút pri 200 stupňoch Celzia (kým nie je chrumkavá).

Takéto domáce lupienky si môžete vyrobiť aj z celého kotúča syra nakrájaním na plátky. V tomto prípade pamätajte, že hermelín sa najskôr roztopí a až po pár chvíľach začne byť chrumkavý. Dôležité je, že tento syr sa lepšie krája, keď je dobre vychladený.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*