
Budete potrebovať:
-
3 stonky zeleru
-
2 stredne veľké vajcia
-
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
-
150 g bieleho jogurtu (grécky alebo skyr)
-
šťava z 1/2 citróna
-
čerstvo mleté čierne korenie
-
hrsť čerstvého kôpru alebo petržlenu
-
1 lyžička olivového oleja
- červená cibuľka a orechy (ak máte radi)
Príprava:
-
Zelerové stonky nakrájajte na tenké plátky.
-
Uvarte vajcia nátvrdo (cca 8 minút), ochlaďte a nakrájajte na kúsky.
-
Do veľkej misy vložte zeler, tuniaka (sluďte), vajce.
-
Pridajte jogurt, citrónovú šťavu, olej, korenie, bylinky.
-
Jemne premiešajte – šalát nech zostane svieži, nie rozvarený.
Tip od nás:
Podávajte na čerstvom celozrnnom chlebe alebo ako ľahký obed s kúsok celozrnného pečiva. Skvele ladí s ľadovým čajom alebo minerálkou s citrónom.
Dobrú chuť a nezabudnite – tento šalát modne trendy na sociálnych sieťach tieto dni 🥗 Vyskúšajte a šupnite odkaz kamarátom!
Chceš z neho urobiť variáciu? Skvelý nápad: pridaj cherry paradajky, baby špenát alebo hrst pečených batátov – získáš farebnú misu! 😊
Leave a Reply