NOSTALGICKÝ recept z môjho detstva. Tento koláč ma naučila babička a celá moja rodina ho miluje!

Kyslá smotana je vďačná zložka, ktorá sa používa najmä pri začiatočníkoch čo sa týka pečenia ako plnka. Jej kvality však netreba podceňovať.

Ako sme napísali, že koláče s kyslou smotanou sú výsadou začiatočníkov, neznamená to, že sú menej dobré. Dnes vám prinesieme jednoduchý koláč, ktorý vás dostane do kolien aj v prípade, že ste svetová pekárka!

Budete potrebovať:

  • 100g masla
  • 2 vajcia
  • 200g kondenzovaného mlieka
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 8 PL polohrubej múky
  • 700g kyslej smotany (stačí 20% tuku)
  • 100g práškového cukru
  • 1 PL kakaa

Postup prípravy nájdete na ďalšej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*