Objavte silu „pichľavých uhoriek“. Ide o prirodzený spôsob, ako posilniť imunitu!

V dnešnej dobe, kedy zdravej výžive prikladáme čoraz väčší význam, hľadáme nové, exotické produkty, ktoré obohatia náš jedálniček o cenné živiny.

Jedným z takýchto plodov je kiwano, známe aj ako pichľavá uhorka alebo africký melón. Hoci jej vzhľad môže na prvý pohľad odrádzať, vo vnútri sa skrýva skutočná pokladnica vitamínov a minerálov.

Toto exotické ovocie z Afriky sa stáva čoraz obľúbenejším po celom svete. Hoci jeho vzhľad môže vyvolať zmiešané pocity, zavedenie kiwana do vašej stravy môže priniesť množstvo zdravotných výhod, najmä pre imunitu organizmu.

Kiwano – čo to je?

Kiwano je ovocie z Afriky, ktoré si vďaka svojmu originálnemu vzhľadu a jedinečnej chuti získalo obľubu po celom svete. Má podlhovastý tvar, pokrytý charakteristickými ostňami a jeho dužina trochu pripomína želé.

Chuť kiwana je ťažké jasne definovať, pretože kombinuje tóny kiwi, banánu, uhorky a melónu.

Zdravotné vlastnosti kiwana

Kiwano je skutočná vitamínová bomba. Obsahuje veľké množstvo vitamínu C, ktorý posilňuje imunitný systém, vitamín A potrebný pre zdravý zrak a vitamíny skupiny B, ktoré ovplyvňujú správne fungovanie nervovej sústavy.

Okrem toho je kiwano bohaté na minerály ako draslík, horčík a železo, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie organizmu.

Prečo sa oplatí jesť kiwano?

  • Posilňuje imunitu: Kiwano vďaka vysokému obsahu vitamínu C pomáha bojovať proti infekciám a posilňuje imunitný systém.
  • Odďaľuje proces starnutia: Antioxidanty obsiahnuté v kiwane chránia bunky pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi, čím spomaľujú proces starnutia.
  • Reguluje hladinu cukru v krvi: Kiwano má nízky glykemický index, čo znamená, že nespôsobuje náhle skoky v hladine cukru v krvi.
  • Podporuje činnosť tráviaceho systému: Kiwano vďaka vysokému obsahu vlákniny podporuje činnosť čriev a reguluje tráviace procesy.
  • Hydratuje telo: Vďaka vysokému obsahu vody kiwano dokonale uhasí smäd a hydratuje telo.

Ako jesť kiwano?

Kiwano sa dá jesť na mnoho spôsobov. Najjednoduchším riešením je prekrojiť ho na polovicu a dužinu zjesť lyžičkou. Môže sa tiež pridávať do šalátov, kokteilov, smoothies a dezertov. Kiwano sa perfektne hodí k ovociu, orechom a semienkam.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*