INGREDIENCIE:
Na cesto:
7 žĺtkov
200g kryštálového cukru
200g polohrubej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
11 PL vody
2 lyžice oleja
Na krém:
7 bielkov
220g kryštálového cukru
500-600ml mlieka
2 balíčky vanilkového pudingu
Na polevu:
400ml smotany
strúhanú horkú čokoládu podľa chuti
Postup prípravy:
Ako prvé si vymiešame žĺtky s cukrom, vodou a olejom, potom pridajte prášok do pečiva a kakaový prášok. Vymiešajte cesto a nalejte ho do pekáča alebo tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút.
Medzitým si pripravte krém. Puding pripravte v mlieku bez cukru, uvarte veľmi hustý puding. Bielky si vyšľahajte s cukrom do peny a primiešajte ich za horúca do pudingu. Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili. Ak sa vám zdá krém príliš hustý a tvrdý, pokojne pridajte maslo na zjemnenie. Dajte krém na upečené cesto a nechajte ho chladnúť. Vyšľahajte si smotanu a naneste ju na vychladnutý krém. Potom už len dozdobte nastrúhanou čokoládou a nechajte schladiť v chladničke.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply