9) Mlieko sa vám nepripáli, ak najskôr hrniec opláchnete studenou vodou a varíte na strednom plameni.
10) Zelenina vo vývare bude chutnejšia, ak ju očistíte a tesne pred pridaním do vývaru prepláchnete v studenej vode.
11) Ak varíte mrkvu, najlepšiu chuť bude mať vtedy, keď ju varíte 5-10 minút na silnom plameni a solíte až na konci varenia.
12) Ak nechcete, aby vám soľ zvlhla a stvrdla, prihoďte do dózy pár zrniek ryže.
13) Povädnutá vňaťka alebo kôpor budú opäť ako čerstvo odtrhnuté, ak ich namočíte do studenej vody s trochou octa.
14) Pre fantastickú bábovku – formu na pečenie vymastite a vysypte strúhaným kokosom alebo orechmi. Bábovka bude mať krásnu vôňu a taktiež sa bude jednoduhšie vyberať z formy.
15) Aby sa vám smotanová omáčka nezrazila a nevytvorili sa v nej hrudky, pridajte do nej trochu prášku do pečiva.
16) Aby sa na vrchu omáčky nevytvoril povlak, napichnite kúsok masla na vidličku a prechádzajte po povrchu omáčky alebo pudingu.
17) Koláče z treného cesta budú oveľa nadýchanejšie, keď do cesta pridáte pár kvapiek octu.
18) Ak nemáte doma orechy, orechovú chuť v koláči môžete dosiahnúť aj bez nich. Stačí, ak krátko na masle osmažíte strúhanku a pridáte do cesta.
19) Aby ste získali perfektne vyšľahanú šľahačku, ktorá perfektne drží tvar, pridajte do nej počas šľahania vaječný bielok.
Leave a Reply