Odborníci sa zhodujú, že to mení život k lepšiemu: Ak budete jesť TOTO ovocie, už nikdy nepocítite zápaly v žalúdku spojené s tráviacimi problémami a zápchou!

Obsahuje vysoký obsah rozpustnej a nerozpustnej vlákniny. “Preto zadržiava vodu a zlepšuje transport potravy tráviacim systémom, zabraňuje zápche a znižuje zápal.” Má tiež prebiotický účinok, ktorý posilňuje črevnú flóru.

Je to jedno z najlepších druhov ovocia. Jesť kiwi je vždy dobrý nápad, no ešte viac po dovolenkovom období a začiatkom jesene. Odporúča sa konzumovať toto ovocie dvakrát denne.

Tu je niekoľko dôvodov, okrem výhod pri znižovaní opuchu tela:

Zasýti vďaka vysokému obsahu rastlinnej vlákniny, “ktorá pomáha kontrolovať hladinu cholesterolu, ktorá je niekedy kvôli letným excesom vysoká.”

Zabraňuje a zmierňuje zápchu. Je to ovocie bohaté na antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom. „Počas dovoleniek sme sa veľa vystavovali slnku, čo sa premieta do nárastu voľných radikálov, ktoré musíme neutralizovať, aby sme mali pod kontrolou oxidačné procesy a starnutie.

Vysoký obsah vitamínu C (vyšší ako v citrusových plodoch) a ďalších vitamínov, ktoré zvýrazňujú jeho protiinfekčné vlastnosti, z neho robí ovocie, ktoré posilňuje imunitný systém a pomáha predchádzať vírusovým infekciám.

Výhody kiwi na naše emócie

Je dokázané, že kiwi dokáže zlepšiť našu emocionálnu pohodu, pretože okrem iného obsahuje melatonín. Expertka na spánok Teresa Šnorbak zaradila najlepšie jedlá pre lepší spánok a kiwi zaradila na druhé miesto, najmä ak sa jedáva hodinu pred spaním a pravidelne každú noc po dobu jedného mesiaca.

Akoby to nestačilo, viacerí odborníci spájajú nedostatok vitamínu C s duševnou a fyzickou únavou. Preto vysoký obsah vitamínu C v kiwi pomáha obnoviť energiu.

Kedy ho konzumovať?

Kedykoľvek! Ak sa však chcete zamerať na jeho črevné benefity, je to dobré ovocie na raňajky. Navyše, v túto dennú dobu „pomáha posilniť imunitný systém a pokryť potreby antioxidantov počas dňa“. Môžete ho jesť pred jedlom alebo po jedle.”

Pri ťažkom trávení ho treba užívať pred alebo po bielkovinovom jedle, pretože uľahčuje trávenie bielkovín, zvyšuje ich vstrebávanie a znižuje pocit ťažkosti, ktorý môže súvisieť s vysokobielkovinovou diétou.“

Je článok užitočný? Zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*