Odborníčka na výživu radí: Zo všetkých druhov ryže je čierna najbohatšia na rastlinné vlákna a antioxidanty!

Milka Raičević, odborníčka na výživu, navrhuje tri potraviny mimoriadne bohaté na nutričné ​​hodnoty, ktoré posilnia vaše telo vo veľmi krátkom čase.

Na prvom mieste je spirulina, modrozelená riasa v tvare špirály, silná zbraň na posilnenie imunity, ktorá vďačí za blahodarný vplyv na črevnú flóru človeka, a teda aj na imunitu.

Spirulina je výborný prírodný antioxidant, zlepšuje činnosť tráviaceho traktu, nastoľuje rovnováhu pH v tele, reguluje krvný tlak, nastoľuje hormonálnu rovnováhu, znižuje cholesterol a vylučuje z tela ťažké kovy.

Posilňuje imunitu a schopnosť organizmov bojovať, zvyšuje vytrvalosť a odolnosť organizmu. A náš slávny tenista Novak Djokovič neustále zdôrazňuje, že bez spiruliny nemôže začať nový deň.

Vedecké výskumy už potvrdili, že táto riasa zlepšuje imunitu a zvyšuje hladinu energie. Ako silný spojenec v boji proti vírusovým infekciám prospieva posilňovaniu schopností organizmu a tvorbe nových krviniek.

Obsahuje esenciálne omega 3 a 6 esenciálne mastné kyseliny vrátane GLA (kyselina gama linolová), ktorá sa v tejto forme nachádza iba v materskom mlieku, čo napomáha vývoju detí a zlepšuje činnosť srdca.

Ničí voľné radikály, pomáha regulovať telesnú hmotnosť, navodzuje pocit sýtosti, znižuje pocit hladu a znižuje inzulín. Každý deň sa užívajú 1-2 polievkové lyžice prášku spiruliny s veľkým množstvom vody.

Dá sa pridať do akéhokoľvek čaju, smoothie, šalátu, jedla, len buďte nápadití a konzumujte ho denne – radí odborníčka na výživu Milka Raičević.

Maitake huby stimulujú imunitný systém

Je známe, že huby stimulujú tvorbu a aktivitu bielych krviniek a robia ich agresívnejšími v boji proti infekciám. Na posilnenie imunity sa odporúčajú huby shitake, reishi, ale aj kombucha, kefírové huby a hlavne huby maitake.

“Okrem toho, že maitake je bohatá na vitamíny, obsahuje špeciálnu polysacharidovú zložku s názvom beta 1,6 glukán, veľmi blízky príbuzný beta 1,3 glukánu v shiitake, a je známe, že betaglukány stimulujú imunitný systém.

Okrem rozpustné polysacharidy,obsahujú aj nerozpustné kyseliny. Dajú sa sušiť a skladovať rozomleté ​​na prášok,ktorý sa pridáva ako korenie do jedál.

Čaj alebo polievku ako doplnok pri liečbe chorôb si môžete pripraviť v dávkach 3-7 gramov suchých húb denne,“ hovorí Milka Raičević.

Čierna ryža pre lepšie trávenie

Má viac minerálov ako iné druhy ryže, silné protizápalové vlastnosti. Zo všetkých druhov ryže je najbohatšia na rastlinnú vlákninu a antioxidanty.

Neobsahuje lepok a má veľa rastlinnej vlákniny, čo z neho robí dobré jedlo ako pre tých, ktorí sa lepku vyhýbajú, tak aj pre tých, ktorí sa snažia udržať si žiaducu telesnú hmotnosť.

Všetky tieto vlastnosti robia čiernu ryžu zdraviu prospešnou a na posilnenie imunity sa odporúča hneď z niekoľkých dôvodov.

“Čierna ryža v prvom rade zlepšuje trávenie. Keďže obsahuje množstvo rastlinnej vlákniny, ako aj vitamín E, môže pomôcť predchádzať zápche, nafukovaniu a množstvu ďalších tráviacich problémov.

Pomáha aj pri detoxikácii organizmu. Vďaka vďaka vysokej koncentrácii antioxidantov, čierna ryža pomáha odstraňovať škodlivé toxíny z pečene.

Odporúča sa pre ľudí s diétou, pretože rastlinná vláknina, ktorú obsahuje, vám pomôže zostať po jedle dlhší čas sýty, čo je dobré, ak sa snažíte znížiť príjem kalórií.“

Zaujal vás článok? Určite ho zdieľajte aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*