Odhalené: Takto slivky liečia vaše telo!

Slivka bola naším prvým ovocím, ktoré dobylo svet. Pri prechádzkach v prírode nie je nezvyčajné, že naša cesta zavedie popri lipách a slivkách, ktoré smutne rozhadzujú svoje plody po zemi. Nikto ich nezbiera, nikto neje ich vzácne ovocie.

Nikto neocení „pody“ ovocie, ale ani to, čo je ešte na strome. Keby však ľudia – nehovoriac o dietároch – vedeli, akým pokladom plytvajú…

Zníženie cholesterolu:

Cholesterol v krvi sa nepovažuje za chorobu, pretože nespôsobuje bolesť, ale môže byť smrteľný, pretože cievy strácajú elasticitu, následkom trosky sa zužuje prietok krvi a stúpa krvný tlak. Slivky a slivky čistia krv a znižujú krvný tlak a hladinu cholesterolu v krvi.

Stimulácia funkcie obličiek:

Namočené sušené slivky varte asi dvadsať minút. Vychladené ľanové semienko má mimoriadne vysoký obsah minerálov. Ak konzumujeme tento druh potravy denne, môžeme stimulovať činnosť obličiek.

Regulácia vodnej bilancie organizmu vyplýva zo vzájomného pôsobenia draslíka a organického sodíka.

Pre vnútorné krvácanie:

Príčin vývoja vnútorného krvácania môže byť niekoľko. Ak telo nedostáva dostatok surového ovocia a zeleniny, môže dôjsť k vnútornému krvácaniu. Liečivo mu má dodať minerály a vitamíny, takže užitočné môžu byť aj sušené slivky.

Poruchy trávenia:

Prvým znakom preťaženia pečene je výskyt porúch trávenia. Ak niečo neurobíme s trávením, telo sa bude ďalej zhoršovať, mlieko bude veľmi ťažké, pretože krv je naplnená odpadovým materiálom.

Minerály a vitamíny sú v slivkách zastúpené v takom množstve, že výsledky sa dostavia už čoskoro po ich zjedení. Akonáhle sú slivky v žalúdku, stimulujú činnosť žalúdka a pohyb čriev. Vďaka mangánu v slivkách sa tráviace enzýmy v tele rozprúdia.

V prípade tráviacich ťažkostí môžu byť problémy s viazaním železa aj vtedy, ak užívate extrakt železa. Oveľa úspešnejšie je vstrebávanie železa z prírodného zdroja, sušených sliviek.

Sušené slivky majú vysoký špecifický obsah ovocného cukru a vlákniny. Jeho charakteristické farbivá sú antikyany. Známy je azda najmä pre svoj laxatívny účinok, za ktorý vďačí obsahu vlákniny – konzumuje sa buď čerstvé alebo sušené slivky.

Priaznivé účinky na trávenie:

Slivky môžu byť pre naše telo veľmi užitočnou potravinou z niekoľkých dôvodov. Čerstvé slivky pomáhajú rozvíjať a udržiavať krásnu pleť.

Mastná šupka plodov obsahuje značné množstvo polynenasýtených mastných kyselín, ktoré chránia plody pred vysychaním a zabraňujú prenikaniu baktérií do rastliny.

Nie nadarmo sa slivke hovorí „zázrak modrého ovocia“, pretože jej vysoký obsah balastu čistí črevá a odstraňuje zápchu.

Viaže prebytočné tuky ešte predtým, ako sa vstrebú z čriev a nahromadia sa v brušnej stene, páse, bokoch a stehnách – takže ho môžu bezpečne jesť aj tí, ktorí chcú schudnúť.

Nie náhodou sa vrelo odporúča pre dietárov. Zjesť 20 dkg sliviek denne je lacné a chutné a môže byť dobrým doplnkom k jedálničku na chudnutie.

Únava

So slivkami môžeme uskutočniť  regeneračnú a osviežujúcu kúru. Má obzvlášť upokojujúci účinok. Sú veľmi dôležité pre nervový systém, napomáhajú metabolizmu mozgu, čím podporujú správne myslenie, učenie a fungovanie pamäti.

Zdieľajte článok aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*