- Jednoduchý a skvelý orechový koláč. Ak chcete chutnú pochúťku, oplatí sa ju pripraviť. Nie je to zložité, zvládne to aj začiatočník.
Suroviny na piškótový koláč:
- 5 vajec
- 10 polievkových lyžíc polohr. múky
- 10 polievkových lyžíc hnedého cukru
- 5 dkg nasekaných vlašských orechov
- 5 polievkových lyžíc vody
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Na krém:
- 3 dl mlieka
- 3 polievkové lyžice hl. múky
- 15 dkg práškového cukru
- 20 dkg masla
- 20 dkg nasekaných vlašských orechov
Na polevu:
- 10 dkg horkej čokolády
- 1 čajová lyžička masla
- 2 čajové lyžičky rumovej arómy
- vlašské orechy na ozdobu
Príprava:
- Oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte na tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, pridajte vodu a ostatné suché prísady a potom ich zmiešajte s vyšľahanými bielkami. Pečte 40 minút pri teplote 180 stupňov.
- Múku a mleté orechy zmiešajte s mliekom a varte na miernom ohni, kým nevznikne krém. Nechajte vychladnúť a miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Maslo zmiešajte s práškovým cukrom a pridajte do vychladnutého krému, potom ho rozotrite na piškótu a dajte do chladničky.
- Čokoládu rozpustite nad parou, pridajte maslo a rum a keď trochu vychladne, rozotrite ju na krém. Koláč ozdobíme kúskami vlašských orechov a vložíme na pol hodiny do chladničky.
Príjemné pečenie a dobrú chuť! Ak sa Vám tento recept páči, neváhajte ho zdieľať aj s ostatnými na Facebooku.
Leave a Reply