Orechové kocky s rumovým krémom: Lahodný koláč a rýchly na prípravu!

  • Jednoduchý a skvelý orechový koláč. Ak chcete chutnú pochúťku, oplatí sa ju pripraviť. Nie je to zložité, zvládne to aj začiatočník.
Suroviny na piškótový koláč:
  • 5 vajec
  • 10 polievkových lyžíc polohr. múky
  • 10 polievkových lyžíc hnedého cukru
  • 5 dkg nasekaných vlašských orechov
  • 5 polievkových lyžíc vody
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Na krém:
  • 3 dl mlieka
  • 3 polievkové lyžice hl. múky
  • 15 dkg práškového cukru
  • 20 dkg masla
  • 20 dkg nasekaných vlašských orechov
Na polevu:
  • 10 dkg horkej čokolády
  • 1 čajová lyžička masla
  • 2 čajové lyžičky rumovej arómy
  • vlašské orechy na ozdobu

Príprava:
  1. Oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte na tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, pridajte vodu a ostatné suché prísady a potom ich zmiešajte s vyšľahanými bielkami. Pečte 40 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Múku a mleté orechy zmiešajte s mliekom a varte na miernom ohni, kým nevznikne krém. Nechajte vychladnúť a miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Maslo zmiešajte s práškovým cukrom a pridajte do vychladnutého krému, potom ho rozotrite na piškótu a dajte do chladničky.
  3. Čokoládu rozpustite nad parou, pridajte maslo a rum a keď trochu vychladne, rozotrite ju na krém. Koláč ozdobíme kúskami vlašských orechov a vložíme na pol hodiny do chladničky.
Príjemné pečenie a dobrú chuť! Ak sa Vám tento recept páči, neváhajte ho zdieľať aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*