- Jeden z najchutnejších čokoládovo-orieškových koláčikov, ktorého sa nebudete vedieť nabažiť!
Zloženie:
- 6 vajec
- 6 polievkových lyžíc polohr.múky
- 4 polievkové lyžice cukru
- 3 polievkové lyžice nasekaných vlašských orechov, môžete pridať aj iné podľa chuti, prípadne ich zmiešať
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 1 vrecúško prášku do pečiva
Na vrch:
- 15 dkg horkej čokolády
- 1 polievková lyžica masla
- 3 polievkové lyžice smotany na šľahanie (nešľahajte)
Na penu:
- 2 dl smotany na šľahanie
- 1 polievková lyžica rumovej arómy
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- 5 dkg kvalitnej čokolády, prípadne lieskové oriešky
Postup:
- Oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte na tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte s cukrom a potom pridajte ostatné prísady. Pridáme vyšľahané bielky, pričom dávame pozor, aby sme ich nerozbili, nalejeme do vymastenej formy a pečieme 30 minút pri 180 °C.
- Medzitým rozpustite čokoládu, vmiešajte do nej maslo a potom smotanu. Keď je koláč hotový, polejte ho čokoládovou zmesou a uložte do chladničky aspoň na pol hodiny. Keď poleva stuhne, nakrájajte koláč na kocky.
- Medzitým pridajte rum a cukor do smotany na šľahanie a šľahajte na tuhý sneh. Na vrch každého koláča dajte malú kopu. Čokoládu nalámeme na toľko kúskov, koľko kociek sme nakrájali a vtlačíme do šľahačky. Namiesto čokolády môžete dať oriešok. Záleži na Vašej chuti.
Prajeme dobrú chuť a príjemné pečenie:).
Leave a Reply