Orechový tunel s piškótami – každý, kto ho ochutnal, si hneď pýtal recept!

 Krok 3  
Kukuričný škrob zmiešame s mliekom a poriadne vyšľaháme, aby sme nemali hrudky. Pridáme cukor a za stáleho miešania varíme na ohni, pokiaľ nám hmota nezhustne. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

 Krok 4  
Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridáme hmotu s kukuričným škrobom. Musíme však dávať pozor, aby obidve hmoty mali izbovú teplotu, inak sa môže stať, že sa nám výsledná plnka zrazí. Vymiešanú plnku rozdelíme na 2 časti v pomere 1:2.

 Krok 5  
Nad parou si roztopíme osobitne tmavú a bielu čokoládu. Do jednej časti plnky si priemiešame bielu čokoládu a do druhej časti plnky tmavú.

 Krok 6  
Tmavú plnku si navrstvíme na kraj formy, ktorú sme vysypali mletými vlašskými orechami. Poukladáme dlhé detské piškóty a mierne ich stlačíme dovnútra. Zakryjeme ich tenkou vrstvou hnedého krému, aby ich nebolo vidno a môžeme navrstviť bielu plnku. Znova nanesieme tmavú plnku, poukladáme dlhé piškóty a zakryjeme ich. Rovnomerne nanesieme bielu plnku a na tú si navrstvíme sušienkovú hmotu, ktorú sme si pripravili na začiatku.

 Krok 7  
Necháme vychladiť, nakrájame na rezy a podávame.

TIP: Piškóty môžeme máčať v pomarančovej šťave, mlieku, káve alebo pokropiť chutným koňakom.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*