Orieškové pokušenie vždy zmizne až do poslednej omrvinky.

Myslím, že žiadny koláč sa v mojej rodine neteší takému uznaniu ako orechové pokušenie. Už samotný názov vo vás vyvoláva chuť vyskúšať a chuť a vzhľad potvrdzujú, že toto rozhodnutie bolo správne.


Ingrediencie:

  • 500 g polohr. múky
  • 2 vajcia
  • 100g masla
  • 150 g cukru
  • 40 ml tekutého medu
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny

Krém:

  • 800 ml mlieka
  • 2 vanilkový pudingový prášok
  • 150 g masla,
  • 100 g cukru

Zmes orechov:

  • 220 g vlašských orechov
  • 80 g masla
  • ½ šálky cukru
  • 2 polievkové lyžice medu

Spôsob prípravy:

  1. Začínam prípravou pudingu. Do hrnca nalejem pol litra mlieka a privediem do varu. Vo zvyšných 300 ml mlieka rozpustíme puding, prilejeme do hrnca s vriacou tekutinou a miešame, kým nezhustne. Dala som bokom vychladnúť.
  2. Teraz zmiešam ingrediencie na pláty: pšeničnú múku, cukor, med, sódu, studené a nasekané maslo a vajcia.
    Všetko prehnetiem, vytvarujem guľu, prikryjem fóliou a dám na 20 minút do chladničky.
  3. Po tomto čase zmes rozdelím na tri časti a každú časť vyvaľkám na veľkosť pripravenej formy na pečenie.
    Teraz pečiem prvé dva pláty, jeden po druhom. Stačí cca 10 minút na 180°C.
  4. Medzitým si pripravím svoju sladkú orieškovú zmes. Orechy nasekám a v hrnci zmiešam s maslom, cukrom a medom.
    Do pekáča dám tretiu medovú vrstvu a na ňu poukladám orechovú zmes. Pečieme 15 minút pri 180°C.
  5. Je čas vrátiť sa ku krému. Teplé maslo smotam s cukrom a potom zmiešam s vychladnutým pudingom. Na prvý upečený povrch natrieme polovicu pripraveného krému.
  6. Na to poukladám druhú vrstvu a natriem zvyškom krému. Ďalším „poschodím“ je tretí plát, zapečený s orechovou plnkou. Teraz dám koláč na 2 hodiny do chladničky a je to hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*