Ingrediencie:
Na piškótový koláč:
- 5 vajec
- 10 lyžíc polohr. múky
- 10 lyžíc hnedého cukru
- 50 g mletých vlašských orechov
- 5 lyžíc vody
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na krém:
- 3 dl mlieka
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- 15 dkg práškového cukru
- 200 g masla
- 200 g mletých vlašských orechov
Poleva:
- 100 g tmavej čokolády
- 1 lyžička masla
- 2 lyžice rumu
- Celé vlašské orechy
Príprava:
- Vajíčka rozdelíme na dve časti a z bielkov vyšľaháme tuhú penu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme vodu a ostatné suché ingrediencie, potom zmiešame s vaječnou penou. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.
- Múku a mleté vlašské orechy zmiešame s mliekom, potom varíme na miernom ohni, kým sa nevytvorí krém. Necháme vychladnúť, ale medzitým ho musíme premiešať, aby sa nezhrudkoval. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme do vychladnutého krému, potom natrieme na piškótu a dáme do chladničky.
- Čokoládu rozpustíme nad parou, potom pridáme maslo a rumovú arómu, keď trochu vychladne, natrieme na krém.
- Tortu ozdobte kúskami vlašských orechov a potom ju vložte späť na pol hodiny do chladničky.
Prajeme dobrú chuť! Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj s ostatnými priateľmi a známymi.
Leave a Reply