
Ingrediencie:
Na piškótový koláč:
- 1 vajce
- 150 g cukru
- 150 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 100 g mletých vlašských orechov
- 1 hrnček polohr.múky
- 1/2 prášku do pečiva
Sirup na sušienky:
- 100 g cukru
- 1 pohár vody
- 1 vanilkový cukor
Na náplň:
- 450 ml mlieka
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 6 lyžíc hl. múky
- 125 g masla
Príprava:
- Na plnku: Mlieko, vanilkový cukor, cukor a múku zmiešame a privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme, kým nezhustne, potom prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne pridávame plnku, pričom stále šľaháme.
- Na sirup: Zmiešajte všetky ingrediencie a varte do varu, potom varte ďalšie 2 minúty.
- Na piškótu: Vajíčko vyšľaháme s cukrom. Pridáme mlieko a olej, premiešame, potom pridáme múku, orechy a prášok do pečiva. Dobre premiešame, aby nezostali žiadne hrudky. Zmes vylejeme na plech s rozmermi 24×22 cm vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme pri 180°C asi 20-25 minút. Chladíme 10 minút, potom odstránime papier na pečenie a polejeme studenou polevou.
- Plnku nalejeme na kôrku a uhladíme. Ozdobíme strúhanou čokoládou.
Leave a Reply