Osviežte svoj mrkvovo-jablkový šalát: Dve lyžice 1 ingrediencie, ktorá urobí podstatný rozdiel!

Jablkovo-mrkvovému šalátu nič nechýba, no keď ho obohatím o jednu ingredienciu navyše, je ťažké uveriť, že takéto jednoduché zloženie dokáže prekvapiť a očariť. Toto je jeden z mojich obľúbených šalátových receptov na večeru.

Jablkovo-mrkvový šalát je osvedčenou klasikou, ktorú však ľahko okoreníte pridaním jednej ingrediencie. Vďaka nemu sa stáva chrumkavým a bohatým na chuť a vôňu. Určite to vyskúšajte.

Najlepšia večera je obohatená o čerstvý šalát. Ovocie a zelenina sú navyše zdrojom vlákniny, ktorá má veľký vplyv na fungovanie našich čriev. Šaláty preto nevynechávajte a ak nemáte nápad na jednoduchú zmes, určite vyskúšajte recept na nezvyčajný mrkvovo-jablkový šalát.

Jednou z jeho ingrediencií sú pražené a nasekané orechy. Je to doplnok, ktorý sa dokonale hodí k zelenine a ovociu. Vďaka nemu bude šalát ešte chrumkavejší a plný chuti. Aké orechy by ste si mali vybrať?

Výber je široký, no najlepšie budú vlašské alebo lieskové orechy. Pamätajte, že orechy by mali byť bez horkej šupky.

Ingrediencie:

  • 2 mrkvy
  • 2 jablká
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 polievkové lyžice gréckeho jogurtu
  • 2 polievkové lyžice vašich obľúbených orechov
  • štipka soli
  • voliteľné: med podľa chuti

Príprava:

Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Jablká umyjeme, ale nešúpeme a nastrúhame na rovnakú hrúbku. Olúpte orechy (ak nejaké sú) a potom ich opražte na suchej panvici. Keď vychladnú, nasekáme ich nožom alebo rozdrvíme zabalené v utierke.

Mrkvu zmiešame s jablkom, pridáme citrónovú šťavu, grécky jogurt a nasekané orechy. Pridajte štipku soli a prípadne cukor alebo med podľa chuti.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o tento tip podeliť aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*