Jablkovo-mrkvovému šalátu nič nechýba, no keď ho obohatím o jednu ingredienciu navyše, je ťažké uveriť, že takéto jednoduché zloženie dokáže prekvapiť a očariť. Toto je jeden z mojich obľúbených šalátových receptov na večeru.
Jablkovo-mrkvový šalát je osvedčenou klasikou, ktorú však ľahko okoreníte pridaním jednej ingrediencie. Vďaka nemu sa stáva chrumkavým a bohatým na chuť a vôňu. Určite to vyskúšajte.
Najlepšia večera je obohatená o čerstvý šalát. Ovocie a zelenina sú navyše zdrojom vlákniny, ktorá má veľký vplyv na fungovanie našich čriev. Šaláty preto nevynechávajte a ak nemáte nápad na jednoduchú zmes, určite vyskúšajte recept na nezvyčajný mrkvovo-jablkový šalát.
Jednou z jeho ingrediencií sú pražené a nasekané orechy. Je to doplnok, ktorý sa dokonale hodí k zelenine a ovociu. Vďaka nemu bude šalát ešte chrumkavejší a plný chuti. Aké orechy by ste si mali vybrať?
Výber je široký, no najlepšie budú vlašské alebo lieskové orechy. Pamätajte, že orechy by mali byť bez horkej šupky.
Ingrediencie:
- 2 mrkvy
- 2 jablká
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 polievkové lyžice gréckeho jogurtu
- 2 polievkové lyžice vašich obľúbených orechov
- štipka soli
- voliteľné: med podľa chuti
Príprava:
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Jablká umyjeme, ale nešúpeme a nastrúhame na rovnakú hrúbku. Olúpte orechy (ak nejaké sú) a potom ich opražte na suchej panvici. Keď vychladnú, nasekáme ich nožom alebo rozdrvíme zabalené v utierke.
Mrkvu zmiešame s jablkom, pridáme citrónovú šťavu, grécky jogurt a nasekané orechy. Pridajte štipku soli a prípadne cukor alebo med podľa chuti.
Leave a Reply