- Panna cotta s broskyňovým džemom je skvelý dezert, ktorý treba vyskúšať.
Suroviny:
- 1 pohár 30 % smotany
- 1 pohár 3,2 % mlieka
- 70 g cukru
- 16 g vanilkového cukru
- 2 čajové lyžičky želatíny
Okrem toho:
- broskyne, iné ovocie, broskyňový džem
- niekoľko čučoriedok
Postup:
- Mlieko, smotanu a cukry zohrejte (nie varte!!) na miernom ohni.
- Želatínu rozpustite podľa návodu na obale. (Namočila som ju do studenej vody, asi 6 polievkových lyžíc). Keď želatína napučí (asi 5 minút), vlejte ju do horúcej zmesi a dôkladne premiešajte.
- Použite zopár kvapiek oleja a vymažte ním formy na pečenie, aby sa dezert ľahšie vyklopil z foriem.
- Dezert nalejte do koktailových foriem, špeciálnej silikónovej formy alebo podobne. Asi na hodinu vložte do chladničky, kým panna cotta ztuhne.
- Po vybratí z chladničky ponorte formičky so stuhnutým dezertom na niekoľko minút do teplej vody (pozor, aby voda nevtekala do formičiek!, voda nesmie byť horúca!) a potom ich vyberte na tanier.
- Hotový dezert podávajte s obľúbeným džemom a čerstvým ovocím.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply