Pár surovín, pár minút a máte luxusný dezert. Takú pochúťku ste ešte nejedli!

Radi skúšate nové chute a neopozerané recepty? Pripravte si tento rýchly dezert so skvelou chuťou kyslej smotany. Najúžasnejšie je, že túto lahôdku urobíte počas štvrť hodinky!

Výsledok vás určite príjemne prekvapí. Čo už vás ale určite neprekvapí, je nečakaná návšteva. Takže na nič nečakajte a dajte sa do prípravy.

Ingrediencie na cesto:

  • 250 g hl.múky
  • 100 g masla
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 kávové lyžičky kakaa
  • ½ lyžičky jedlej sódy

Krém:

  • 100 g kyslej smotany
  • 150 g práškového cukru

Na ozdobu:

  • kakao alebo čokoládové hoblinky

Postup:

  1. Do misy rozklepnite celé vajcia, pridajte cukor, maslo, kondenzované mlieko a riadne premiešajte. Pridajte múku s jedlou sódou a spracujte na hladké cesto.
  2. Predhrejte rúru na 180°C. Plech vyložte papierom na pečenie, nalejte cesto a uhlaďte na povrchu. Pečte asi 15 minút podľa výkonu vašej rúry. Počas procesu skúšajte prepečenie napríklad. špajlí. Korpus sa nesmie spáliť!
  3. Na krém vymiešajte cukor s kyslou smotanou a dajte vychladiť do chladničky. Potom rozotrite na korpus a ozdobte kakaom.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*