Ingrediencie:
- 1 balíček cestovín
- 15 dkg mozzarelly
- 15 dkg parmezánu
- 5 dkg gorgonzoly (talianský syr)
- 2 paradajky
- 4 polievkové lyžice paradajkovej omáčky
- 3 strúčiky cesnaku
- Čerstvá bazalka
- 1 čajová lyžička oregana
- mleté biele korenie
- soľ
- olivový olej
Príprava:
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Do paradajkovej omáčky vmiešame 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 čajovú lyžičku oregana, čerstvú bazalku, soľ a korenie a potom do nej vmiešame cestoviny. Potom polovicu vložíme do vymastenej misy.
- Paradajky ošúpeme a nakrájame na kolieska, polovicu dáme na cestoviny a na vrch poukladáme nadrobno nakrájanú mozzarellu a gorgonzolu.
- Na paradajky položíme zvyšok cestovín a posypeme parmezánom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 10-12 minút a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o tento recept podeliť aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply