Paradajky a uhorky zalejte roztokom droždia. Prečo? Za túto metódu budete vďační celé leto!

Ak máme malú zeleninovú záhradku, vieme, že si vyžaduje veľa pozornosti a starostlivosti. Nestačí len zasiať semená a čakať na úrodu, musíme dbať aj na odbornú starostlivosť.

V záhrade nepoužívajte chemikálie, myslite na to, že chemikálie sa do nášho tela dostávajú spolu s produktom. Uprednostňujeme používanie prírodných živín a ochranných prostriedkov.

Nasledujúci prírodný prostriedok chráni uhorky a paradajky pred múčnatkou a plesňou.

Pozrime sa, čo musíme urobiť!

Prevaríme 3 litre vody, najviac 38 stupňov, aby kvasinky neodumreli. Rozpustite v nej 10 polievkových lyžíc cukru a 10 gramov sušeného droždia.

Pozor, množstvo tekutiny sa takmer zdvojnásobí, preto určite použite nádobu väčšiu ako 3 litre! Po pridaní droždia do zohriatej vody necháme 6-10 hodín postáť a občas premiešame.

Ak ideme pripravovať kváskový roztok ráno, tak ho môžeme použiť večer, keď už vonku nie je také teplo. Do vedra nalejte 7 litrov vody, potom pridajte 3 litre kvasnicového roztoku a zalejte korene uhoriek a paradajok.

V podstate sa dá použiť na akúkoľvek zeleninu, keďže má veľmi dobrý účinok. Postup opakujte každých 12 dní pre uhorky a každých 15 dní pre paradajky a inú zeleninu.

Pred použitím šťavy z kvasníc rastliny dôkladne zalejte čistou vodou. Kvasnicová šťava podporuje vývoj plodov a listov a zabraňuje rozvoju plesní.

Prečo to funguje? Kvasinky totiž bránia usadzovaniu ďalších škodlivých húb.

Účinok bude badateľný už po 3-4 dňoch, listy rastliny budú krásne, jasne zelené a budú sa oveľa lepšie vyvíjať, aj plody budú krajšie. Táto metóda sa musí použiť po západe slnka, nikdy nie počas horúceho slnka.

Zdieľajte článok aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*