Parížsky krém: Fantastický do pečených a nepečených dezertov.

Nielen na vianočné sviatky, ale aj kedykoľvek inokedy počas roka sa vám tento recept určite skvele hodí. Parížsky krém dotiahne vaše dezerty do absolútnej dokonalosti. Neváhajte ho vyskúšať do tort, rolád, zákuskov, alebo len tak, napríklad s čerstvým ovocím.

Potrebujeme:

250 ml smotany na šľahanie

100 g kakaa

500 g masla

350 g kryštálového cukru

Postup:

Do hrnca nalejeme smotanu s cukrom. Preložíme na plameň a privedieme do varu – to je základ pre budúci krém – smotana musí zovrieť a cukor v nej musí byť rozpustený.

Vriacu tekutinu zložíme z plameňa a pridáme kakao. Dôkladne rozmiešame metličkou.
Takto pripravenú zmes necháme poriadne vychladnúť. Potom do tejto zmesi pridáme maslo (ideálne nakrájané na menšie kúsky) a celú zmes vyšľaháme. Šľahanie krému trvá približne 13-15 minút. Správne ušľahaný krém má nadýchanú konzistenciu (ako pena) a že je hotový spoznáme tak, že zbledne a zväčší svoj objem – vtedy môžeme prestať šľahať. Pozor aby ste krém neprešľahali tak, že bude až príliš riedky.

Používame na plnenie tort, do rolád, závinov, na zákusky a vynikajúce je aj na vianočné pečivo (napríklad na parížske rožky či do laskoniek).

Written By
More from Redakcia
Geniálny trik na prípravu rezňov: Pridajte do strúhanky TÚTO surovinu a budú neodolateľné!
Chystáte na zajtrajší obed obľúbenú klasiku – rezne vyprážané v trojobale? Máme pre...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *