Výborné šišky bez kvapky oleja a bez vyprážania. Šišky sú mäkučké a výborné, mám odskúšané, sú naozaj skvelé. Ak chcete skúsiť.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
50 g masla
250 ml mlieka
1 bal. vanilkového cukru
1 kocku droždia
1 žĺtok
3 lyžice kryštálového cukru
3 lyžice rumu
Na plnenie:
Nutella – alebo iná náplň podľa chuti
Postup:
Z 250 ml teplého mlieka, droždia a lyžičky cukru si pripravíme kvások. Potom zmiešame kvások s ostatnými prísadami na cesto a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a dáme vykysnúť na teplé miesto.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť vyvaľkáme a pomocou pohára vykrojíme kolieska. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a na každé koliesko dáme lyžičku nutelly. Druhú časť vyvaľkáme, rovnako vykrojíme kolieska, položíme na už pripravené kolieska s nátierkou okraje pritlačíme. Necháme ešte podkysnúť 20 minút na plechu. Pečieme asi 15 minút, prípadne, kým šišky nie sú zlatisté. Vyberieme z rúry a ešte teplé ich potrieme roztopeným maslom zmiešaným s rumom. Potom poprášime práškovým cukrom a môžeme podávať.
Pokračovanie >
Leave a Reply