Pečené šišky plnené nutellou a slivkovým lekvárom, ktoré chutia ešte lepšie ako vyprážané!

Výborné šišky bez kvapky oleja a bez vyprážania. Šišky sú mäkučké a výborné, mám odskúšané, sú naozaj skvelé. Ak chcete skúsiť.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

50 g masla

250 ml mlieka

1 bal. vanilkového cukru

1 kocku droždia

1 žĺtok

3 lyžice kryštálového cukru

3 lyžice rumu

Na plnenie:

Nutella – alebo iná náplň podľa chuti

Postup:

Z 250 ml teplého mlieka, droždia a lyžičky cukru si pripravíme kvások. Potom zmiešame kvások s ostatnými prísadami na cesto a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a dáme vykysnúť na teplé miesto.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť vyvaľkáme a pomocou pohára vykrojíme kolieska. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a na každé koliesko dáme lyžičku nutelly. Druhú časť vyvaľkáme, rovnako vykrojíme kolieska, položíme na už pripravené kolieska s nátierkou okraje pritlačíme. Necháme ešte podkysnúť 20 minút na plechu. Pečieme asi 15 minút, prípadne, kým šišky nie sú zlatisté. Vyberieme z rúry a ešte teplé ich potrieme roztopeným maslom zmiešaným s rumom. Potom poprášime práškovým cukrom a môžeme podávať.

Pokračovanie >

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*