
Budeme potrebovať:
- 1 kg – veľké zemiaky
- 150 g – syr
- 10 plátkov slaniny
- 1 ks – stredne veľká cibuľa
- 2 – vetvičky rozmarínu
- soľ
- korenie
- olej
Postup:
- 1.Zemiaky si očistíme a uvaríme v celku do polomäkka v osolenej vode. Necháme vychladnúť.
- 2.Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom alebo vymažeme olejom (maslom). Zemiaky si nakrájame tak, aby sme z nich dostali ježka a do každej medzery si vložíme striedavo plátok slaniny, cibule a syra.
- 3.Rozmarín si podrvíme a pridáme k nemu soľ, korenie podľa chuti a olej. Zmiešame a polejeme touto zmesou (alebo potrieme) zemiaky a dáme ich piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 stupňov po dobu cca 40 minút – záleží na veľkosti zemiakov.
Leave a Reply