Postup:
Zemiaky nelúpeme ale dôkladne umyjeme . Potom do zemiakov začneme robiť zárezy, ktoré by mali byť od seba vzdialené 2 – 3 mm. Musíme však dávať pozor, aby sme zemiaky neprekrojili úplne (prerežeme ho približne do tri štvrte). Spodná časť zemiakov musí zostať celá, aby sa zemiak nerozpadol.
Zemiaky následne naukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. V miske si potom pripravíme zmes z oleja, soli a korenia. Túto zmes potom natierame na každý zemiak tak, aby sa dostala aj medzi jednotlivé zárezy zemiakov. Takto pripravené zemiaky pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov a pečieme, kým zemiaky nezmäknú, čo znamená približne 35 – 40 minút.
Kým sa zemiaky pečú v rúre, prichystáme si ingrediencie, ktorými budeme zemiak plniť. Syr, slaninu a klobásu si narežeme na tenké plátky, cibuľu nakrájame na kolieska. Keď sa zemiaky v rúre upečú domäkka, nakrájané suroviny striedavo vkladáme do jednotlivých zárezov v zemiakoch. Následne plnené zemiaky vložíme späť do rúry nastavenej na rovnakú teplotu a dopekáme ešte 15 minút. Zemiaky sú vnútri prepečené a krásne chrumkavé na povrchu.
Dobrú chuť.
Leave a Reply