Zloženie:
- filety z lososa s kožou cca 700 g
- 1 citrón
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 PL sójovej omáčky
- niekoľko vetvičiek čerstvého tymiánu
- citrónové korenie
- olej
Príprava:
- Filety z lososa umyte, osušte a nakrájajte na približne 1,5 cm dlhé prúžky, pričom dávajte pozor, aby ste neodrezali kožu. Rybu pokvapkajte citrónovou šťavou, prelejte sójovou omáčkou, do zárezov vložte plátky cesnaku a vetvičky tymiánu a posypte citrónovým korením.
- Zapekaciu misu vymastite olivovým olejom. Lososa vložte do misky a hojne ho pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Rybu vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov na približne 25 minút.
- Perfektne sa k tomu hodí parená zelenina.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply