#2 Polievka s mrkvou a zázvorom
500 g mrkvy
1 cibuľa
1 PL zázvoru
700 ml kuracieho vývaru
100 ml smotany
3 PL olivového oleja
Soľ a korenie
Postup:
Nakrájajte si cibuľu a zázvor postrúhajte na strúhadle.
Cibuľku a zázvor poduste na olivovom oleji po dobu 5-7 minút.
Mrkvu narežte na kocky a pridajte ju k cibuli a zázvoru. Nalejte vývar, priveďte do varu a nechajte povariť 30 minút.
Keď mrkva zmäkne, odstráňte hrniec zo sporáka a mixérom rozmixujte všetko na kašu. Následne pridajte smotanu, soľ a korenie.
Zhustenú polievku položte opäť na sporák a varte ďalších 5 minút. Polievku môžete podávať s nasekaným kôprom a krutónmi.
#3 Šošovicová polievka
450 g šošovice
60 g zelerové stonky
60 g šalotky
10 g cesnaku
500 ml zemiakového vývaru
1 kg zemiakov
3 litre vody
250 ml sójového mlieka
200 g paradajok
5 g koriandra
30 ml olivového oleja
Soľ a korenie
Postup
Zemiaky si očistite, uvarte a preceďte. Vývar nevylievajte!
Nakrájajte si najemno zeler, šalotku a cesnak. Všetko osmažte na olivovom oleji. Pridajte premytú šošovku a zemiakový vývar. Varte po dobu 15 minút.
Paradajky si nakrájajte na plátky, vložte ich do polievky a nechajte variť na miernom ohni pokiaľ nebudú hotové.
Sójové mlieko si zohrejte na 90 ° С a primiešajte ho do hotovej polievky. Osoľte a okoreňte podľa vašej chuti. Hotovú polievku môžete dozdobiť nasekaným koriandrom.
Polievky si môžete uvariť vopred, ak viete, že máte nabitý pracovný program. Práve teraz je vaše telo pripravené zbaviť sa toxínov, ktoré sa vo vašom tele nahromadili počas zimy. Odporučte túto 3dennú polievkovú diétu aj vašim známym!
zdroj: sovkusom.ru
Leave a Reply