Perfektný medový koláč: Recept na istý úspech!

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 80 g medu
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 150 g cukru
  • 100 g tuku
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička perníkového korenia (voliteľné)

Krém:

  • 500 ml mlieka
  • 50 g hl.múky
  • 200 g cukru
  • 2 vanilkový cukor

Príprava:

1. Krém si pripravíme zmiešaním cukru a múky, potom za stáleho miešania postupne pridávame mlieko, aby sa nám nevytvorili hrudky. Varte ju na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezhustne. Keď vychladne, primiešame maslo pri izbovej teplote.

2. Na cesto rozpustite v parnom hrnci všetky ingrediencie okrem múky a perníkového korenia. Odstavíme z pary a postupne pridávame múku s perníkovým korením a ručne vymiesime cesto. Cesto by sa vám pri formovaní gule nemalo lepiť na ruky, ani by nemalo byť suché.

3. Cesto rozdelíme na 3 časti a vyvaľkáme na 3 pláty hrubé 3-4 mm.  Každý plát pečieme pri 180 stupňoch asi 10 minút, mali by nabrať svetlú až zlatistú farbu.

4. Z vychladnutých plátov a krému urobte medový koláč. Krém rozdelím na dve časti a natierame na pláty, posledný plát pred krájaním koláča posypem práškovým cukrom. Pred krájaním by mal byť koláč v chladničke aspoň 12 hodín.

Prajeme dobrú chuť!

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*