Perník ako pavučinka! Jednoduchá príprava, ktorú zvládne úplne každý…

Potrebujete:
  • 100 ml oleja
  • 400 g hladkej múky
  • 300 g práškového cukru
  • 1,5 čajovej lyžičky sódy
  • 1 polievková lyžica kakaového prášku
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 3 lyžice džemu
  • 0,5 l mlieka
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • džem na natieranie
  • čokoládová poleva

Postup:
  1. Všetky ingrediencie zmiešajte v jednej miske mixérom do jednotnej hmoty.
  2. Pripravte si veľký plech na pečenie, ktorý vymažte olejom a vysypte múkou. Použila som menší plech, perník je vyšší, ale na tom nezáleží. Najlepšie je použiť plech s rozmermi 30 x 40 cm.
  3. Cesto vylejte na plech a vložte ho do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 180 stupňov asi pol hodiny – musíte to sledovať, každá rúra pečie inak.
  4. Upečené perníky potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.
Hotovo 🙂
Ak sa Vám tento rýchly recept páči, zdieľajte ho aj so svojími priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*