Pikantné králičie stehná na dnešný obed!

Ingrediencie:
  • 4 králičie stehná
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 4 vetvičky petržlenu
  • 2-4 vetvičky rozmarínu (v závislosti od veľkosti)
  • 2-4 vetvičky tymiánu (podľa veľkosti)
  • 4-6 strúčikov cesnaku
  • 1-2 čajové lyžičky mletého čili (podľa chuti)
  • štipka škorice (naozaj len štipka!)
  • olivový olej
  • maslo
  • soľ, biele korenie
Príprava:
  1. Petržlenovú vňať, tymian, rozmarín a cesnak nasekáme na malé kúsky. Pridám horčicu a čili. Ochutím mletým korením a škoricou. Nepridávam soľ! Všetko zmiešam s 5-6 lyžicami olivového oleja a do kruhu rozložím králičie stehná. Prikryjem a nechám cez noc marinovať v chladničke. (Ak vás tlačí čas, môžete piecť hneď.)
  2. Na druhý deň hlinenú misu (plech, pekáč) husto vymastíme maslom, stehná osolíme a vložíme do nej. Misku voľne prikryte alobalom a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov, pečieme cca 1 hodinu (do mäkka).
  3. Odstránim alobal, zapnem rúru na 250 stupňov a pečiem 10 minút. Nevysušiť! Výborne sa hodia k duseným zemiakom. Pri podávaní môžeme pridať domáci džem alebo zaváraniny – čučoriedky, čerešne, černice, mišpule, pomaranče, citróny.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*