Ingrediencie:
- 4 králičie stehná
- 2 polievkové lyžice horčice
- 4 vetvičky petržlenu
- 2-4 vetvičky rozmarínu (v závislosti od veľkosti)
- 2-4 vetvičky tymiánu (podľa veľkosti)
- 4-6 strúčikov cesnaku
- 1-2 čajové lyžičky mletého čili (podľa chuti)
- štipka škorice (naozaj len štipka!)
- olivový olej
- maslo
- soľ, biele korenie
Príprava:
- Petržlenovú vňať, tymian, rozmarín a cesnak nasekáme na malé kúsky. Pridám horčicu a čili. Ochutím mletým korením a škoricou. Nepridávam soľ! Všetko zmiešam s 5-6 lyžicami olivového oleja a do kruhu rozložím králičie stehná. Prikryjem a nechám cez noc marinovať v chladničke. (Ak vás tlačí čas, môžete piecť hneď.)
- Na druhý deň hlinenú misu (plech, pekáč) husto vymastíme maslom, stehná osolíme a vložíme do nej. Misku voľne prikryte alobalom a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov, pečieme cca 1 hodinu (do mäkka).
- Odstránim alobal, zapnem rúru na 250 stupňov a pečiem 10 minút. Nevysušiť! Výborne sa hodia k duseným zemiakom. Pri podávaní môžeme pridať domáci džem alebo zaváraniny – čučoriedky, čerešne, černice, mišpule, pomaranče, citróny.
Leave a Reply