Pirohy s lososom: Lahodné a ideálne ako večera alebo obed!

Suroviny (na 25 pirohov): Cesto
  • 1,5 šálky pšeničnej polohr. múky
  • 0,5 pohára horúcej vody
  • 3 PL ryžového oleja 100% prírodného
  • 0,5 čajovej lyžičky soli
Plnenie
  • 400 g filé z lososa
  • 0,5 zväzku kôpru
  • 1 šalotka alebo jarná cibuľka
  • 1 vaječný žĺtok
  • 2 PL ryžového oleja s príchuťou limetky
  • 2 PL ryžového oleja 100% prírodného
  • 2 PL sójovej omáčky
  • soľ, korenie

Postup:
  1. Múku dajte do misy, pridajte soľ, ryžový olej a po zriedení horúcou vodou vymieste cesto (najlepšie pomocou robota s hákom). Hnetieme, kým cesto nie je hladké a pružné. Uhnetené cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho 30 minút odpočívať.
  2. Lososa umyte, osušte, vložte do žiaruvzdornej misy alebo na plech vystlaný papierom na pečenie, zalejte 2 polievkovými lyžicami ryžového oleja s limetkovou príchuťou a sójovou omáčkou. Lososa pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov (ohrievanie nahor a nadol) približne 15 minút. Upečenú rybu vyberte z rúry a nechajte vychladnúť, potom ju vidličkou rozdeľte na kúsky a vložte do misy.
  3. Šalotku nakrájajte nadrobno a opečte ju na 1 PL ryž. oleja, kým nezosklovatie. Lososa zmiešajte s osmaženou, vychladnutou cibuľou, pridajte nadrobno nasekaný kôpor, žĺtok, osoľte, okoreňte a premiešajte.

  1. LOSOSOVÉ KNEDLE: Cesto rozvaľkajte na tenký plát a vykrajovačkou alebo pohárom vykrajujte kolieska, na ktoré dajte časť plnky a zlepte knedle.
  2. Vo veľkom hrnci zvarte vodu so soľou a 1 polievkovou lyžicou ryžového oleja, do vriacej vody vložte knedle a po vyplávaní na hladinu ich varte asi 3 minúty.
  3. Uvarené knedle podávajte s kôprom a kvapkou ryžového oleja s príchuťou limetky.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*