Piškótový koláč s pudingom, ktorý vás dostane svojou chuťou! 

  • V rúre upečený piškótový koláč, ktorý je potretý hrubou vrstvou vanilkového krému a ozdobený detskými piškótami. Nakoniec sa dezert pokvapká alebo poleje rozpustenou čokoládovou polevou.

Prísady:
Na piškótový koláč:
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g krupicového cukru
  • 250 g masla
  • 100 ml vlažnej vody
  • 100 ml oleja
  • 4 celé vajcia
  • 1/2 ks prášku do pečiva
  • tuk a múka na vymastenie plechu na pečenie
Na pudingovú náplň:
  • 2 vrecúška vanilkových pudingov
  • 6 polievkových lyžíc cukru
  • 1 l mlieka
Navyše:
  • 1/2 vrecka detských sušienok
  • 1 balenie čokoládovej polevy

Postup:
  • 1. Vajcia rozšľaháme a rozdelíme na žĺtky a bielky, žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej a vlažnú vodu, nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  • 2. Bielka vyšľahajte do tuha a potom ich opatrne vmiešajte do cesta.
  • 3. Cesto nalejte na vymastený a múkou vysypaný plech, pečte v stredne vyhriatej rúre (180 °C) dozlatista.
  • 4. Puding uvarte podľa návodu na obale s jedným litrom mlieka a 6 lyžicami cukru, nechajte puding čiastočne vychladnúť, do vlažného pudingu vmiešajte maslo.
  • 5. Na vychladnutý upečený koláč nalejte pudingovú zmes, na puding položte detské sušienky a dezert nechajte v chladničke stuhnúť.
  • 6. Povrch dezertu ozdobte roztopenou polevou, nechajte v chladničke stuhnúť, najlepšie do druhého dňa, potom nakrájajte na jednotlivé rezy a podávajte.

Odporúčanie:

Varenie pudingu: Polovicu mlieka zvarte, do druhej polovice studeného mlieka vmiešajte pudingový prášok a cukor. Keď mlieko zovrie, vmiešajte doň studené mlieko a puding. Miešajte, kým puding nezačne vrieť, a varte 1-2 minúty. Odstavte z ohňa a pokračujte v spracovaní podľa príslušných receptov.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*