Postup:
Droždie rozdrvíme v 100 ml vlažného mlieka, pridáme cukor a necháme 10-15 minút stáť.
Do misky dáme múku zmiešanú so soľou. Do stredu urobíme jamku, pridáme vajce, kvások, zvyšné mlieko, olej a vypracujeme jednotné hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
Potom cesto rozdelíme na dve polovice, obe polovice roztiahneme na tenšie pláty. Smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom, korením. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme oreganom.
Oba pláty potrieme smotanovou zmesou, uložíme plátky šunky, plátky syra, kukuricu, aj strúhaný syr a zavinieme.
Potrieme rozšľahaným vajcom a môžeme ešte posypať ľubovoľným korením či bylinkami. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Máme hotovo!
Leave a Reply