Na cesto:
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1/2 kocky čerstvého droždia
- 3 Polievkové lyžice kr. cukru
- 1 pohár mlieka
- 1 vajce
- Slivkové pyré, lekvár
Na vanilkovú omáčku
- 400 ml mlieka
- 1 ks. Pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
- 5 vaječných žĺtkov
- Cukor podľa chuti
- Rum podľa chuti
Tiež:
- mletý mak
- cukor podľa chuti
- rozpustené maslo
Postup:
- Najskôr si pripravte cesto. Droždie zmiešajte s vlažným mliekom, štipkou cukru a pridajte 1 lyžičku múky. Premiešajte a nechajte krátko vykysnúť.
Do misky dajte múku, zvyšok cukru a trochu soli. Keď cesto vykysne, pridajte ho. Vmiešame vajce, všetko vymiešame na cesto a necháme kysnúť aspoň 1 hodinu. - Potom vytvorte ploché kolieska a naplňte ich približne 1 PL slivkového lekváru, pyré (podľa chuti). Uzavrite, vytvarujte guľky a nechajte ich opäť vykysnúť.
Varte v pare. Na hrnce používam naparovaciu vložku. Varte v pare 12 minút. - Medzitým si pripravte vanilkovú omáčku. V mlieku rozmiešajte pudingový prášok a cukor a priveďte do varu. Keď krém začne hustnúť, pridajte žĺtok a vypnite oheň. Nakoniec pridajte rum podľa chuti.
- Na tanier dajte najprv vanilkovú omáčku a potom knedľu. Posypte makom a cukrom, polejte rozpusteným maslom a podávajte.
DOBRÚ CHUŤ a ak sa Vám recept páči nezabudnite ho zdieľať aj so svojou rodinou a priateľmi.
Leave a Reply