Plnené knedle na pare so slivkovým pyré: Jednoducho vynikajúce!

Na cesto:
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 kocky čerstvého droždia
  • 3 Polievkové lyžice kr. cukru
  • 1 pohár mlieka
  • 1 vajce
  • Slivkové pyré, lekvár
Na vanilkovú omáčku
  • 400 ml mlieka
  • 1 ks. Pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
  • 5 vaječných žĺtkov
  • Cukor podľa chuti
  • Rum podľa chuti
Tiež:
  • mletý mak
  • cukor podľa chuti
  • rozpustené maslo

Postup:
  1. Najskôr si pripravte cesto. Droždie zmiešajte s vlažným mliekom, štipkou cukru a pridajte 1 lyžičku múky. Premiešajte a nechajte krátko vykysnúť.
    Do misky dajte múku, zvyšok cukru a trochu soli. Keď cesto vykysne, pridajte ho. Vmiešame vajce, všetko vymiešame na cesto a necháme kysnúť aspoň 1 hodinu.
  2. Potom vytvorte ploché kolieska a naplňte ich približne 1 PL slivkového lekváru, pyré (podľa chuti). Uzavrite, vytvarujte guľky a nechajte ich opäť vykysnúť.
    Varte v pare. Na hrnce používam naparovaciu vložku. Varte v pare 12 minút.
  3. Medzitým si pripravte vanilkovú omáčku. V mlieku rozmiešajte pudingový prášok a cukor a priveďte do varu. Keď krém začne hustnúť, pridajte žĺtok a vypnite oheň. Nakoniec pridajte rum podľa chuti.
  4. Na tanier dajte najprv vanilkovú omáčku a potom knedľu. Posypte makom a cukrom, polejte rozpusteným maslom a podávajte.
DOBRÚ CHUŤ a ak sa Vám recept páči nezabudnite ho zdieľať aj so svojou rodinou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*