Po akom čase je mäso v mrazničke nebezpečné? Na toto veľký pozor, patogény môžu ožiť, tvrdia odborníci!

Takmer každý našiel hlboko v mrazničke zabudnuté mäso bez toho, aby presne vedel dátum nákupu. A ak je mäso kúpené v supermarkete, môžete nájsť informácie o tom, kedy ste ho kúpili, o cene, ale ak bolo mäso kúpené od miestneho mäsiara, musíte sa vrátiť do pamäte.

A hoci mnohí veria, že zmrazenie je úplne neškodné pre skazenie mäsa, odborníci tvrdia, že mäso by sa nemalo nechávať dlhé mesiace v mrazničke, pretože sa stáva nebezpečným kvôli patogénnym mikróbom, ktoré môžu počas rozmrazovania ožiť.

Tajomstvom je zmraziť rovnomerne a dôsledne, a to sa dosiahne uzavretím mäsa do vzduchotesného vrecka a čo najmenšou stratou teploty v mrazničke.

Všeobecné pokyny sú v závislosti od mäsa nasledovné:
  • Varená hydina – 4 mesiace
  • Surové kusy hydiny – 9 mesiacov
  • Nevarená celá hydina – 12 mesiacov
  • Varené mäso – 2 až 3 mesiace
  • Tepelne neupravené mäsové rolky – 4 až 12 mesiacov
  • Surové steaky alebo rebrá – 4 až 12 mesiacov
  • Surové mleté ​​hovädzie mäso – 3 až 4 mesiace

K času mrazenia si vždy pripočítajte niekoľko dní, kedy boli prevezené z miesta zabitia, a niekoľko dní, ktoré mohli zostať v mrazničke obchodu, kde ste ho kúpili.

Podeľte sa o tento článok aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*