Ingrediencie:
- 1 balíček lístkového cesta
- 6 kvalitných párkov alebo klobásy
- žltý syr/mozzarella
- kečup
- prípadne korenie: sladká údená paprika,
- chilli, bazalka alebo iné bylinky- podľa vašich predstáv
- 1 rozšľahané vajce, ochutené soľou a korením
Postup je v priloženom videu:
- Plát lístkového cesta rozdelíme na 6 obdĺžnikov.
- Každý z nich potrieme kečupom alebo obľúbenou omáčkou, potom položíme párky alebo klobásu a opatrne ju zabalíme – strany prilepíme.
- Potom dáme z oboch strán slamky a do cesta nakrájame párky alebo klobásu. Vytvorte kruh a opatrne zlepte voľné okraje.
- Hotové kruhy poukladajte na papier na pečenie.
- Každý veniec potrieme roztretým vajíčkom.
- Vrch každého venca posypeme strúhaným syrom. Navyše môžete posypať obľúbeným korením (moja sladká, údená paprika).
- Plech s venčekmi vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C na cca 15 minút (mali by sa upiecť, ale neprihorieť;)).
Leave a Reply