Potopený koláč s pudingovým krémom a smotanou: Veľká mňamka!

Prísady:
  • 5 ks. Vajcia
  • 5 polievkových lyžíc  cukru
  • 5 polievkových lyžíc múky
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 5 polievkových lyžíc vody
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 1/2 ks. prášku do pečiva
Na puding:
  • 700 ml mlieka
  • 5 polievkových lyžíc cukru
  • 2 ks pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
Na krém:
  • 500 g kyslej smotany
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 250 ml šľahačka
Navyše:
  • strúhaná čokoláda na posypanie
PRÍPRAVA:
  1. Najskôr si pripravte vanilkový puding (ja osobne pridávam 5 lyžíc cukru, ale ak máte radi sladší, môžete pridať viac cukru).
  2. Vajcia a cukor vyšľahajte do peny, potom po častiach vmiešajte olej a vodu. Nakoniec vmiešajte zmes múky, prášku do pečiva a kakaa. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a lyžicou z nej vytvoríme kopčeky krému.
  3. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri 180 °C približne 25 minút.
  4. Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť a na vrch natrite pudingový krém. Na krém vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom do tuha a potom pridajte kyslú smotanu.
  5. Vrch ozdobte strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*