Potraviny, ktoré jej pomáhajú výrazne znížiť hladinu cukru v krvi!

Zvýšená hladina cukru v krvi nemusí nutne znamenať diabetes, pretože je len jedným z mnohých príznakov ochorenia.

Je to však vážne varovanie, že treba problém vyriešiť čo najskôr, aby sa zabránilo ďalším zdravotným komplikáciám.

Najčastejšie príznaky vysokej hladiny cukru v krvi

1. Zvýšená chuť do jedla a priberanie na váhe
2. Tuk v žalúdku
3. Konštantný smäd
4. Častá potreba močiť
5. Problémy so žalúdkom
6. Suchá koža a jej svrbenie
7. Rozmazané videnie
8. Konštantná únava
9. Pomalé hojenie rán a porezanie
10. Opakované infekcie
11. Neustále sucho v ústach
12. Impotencia
13. Nervové problémy
14. Neschopnosť sústrediť sa

Pokiaľ sa u Vás objavia tieto príznaky, tak než sa obrátite na komerčné lieky a predpísanú liečbu, mali by ste sa snažiť znížiť hladinu cukru v krvi prirodzeným spôsobom.

Štúdie ukázali, že môžete znížiť hladinu cukru v krvi a znížiť riziko cukrovky typu 2 aplikovania diéty s nízkym GI. GI alebo glykemický index je meradlo, ktoré klasifikuje potraviny podľa ich účinkov na hladinu cukru v krvi.

Tá sa pohybuje od 0 do 100, takže je potrebné zvýšiť príjem potravín, ktoré ju znížia.

Nízke hodnoty (0-45) na stupnici GI majú, a mali by ste sa na ne cielene zamerať:

  • Zelenina, ako je listová zelenina, karfiol a špargľa
  • Ovsené vločky
  • Sezamové semienka, ľanové semená a arašidy
  • Strukoviny, šošovica a cícer
  • Redukovaný jogurt
  • Quinoa
  • Sladké zemiaky
  • Odstredené mlieko

Potraviny s miernym GI, ktoré príležitostne konzumovať môžete:

  • Hnedá ryža
  • Figy
  • Pečené zemiaky
  • Kukuričná múka
  • Ananás
  • Červená repa
  • Mango

Medzi potraviny s vysokým GI patrí, a mali by ste sa im vyhnúť:

  • Múka
  • Cukor
  • Soda
  • Chlieb
  • Banány, čerešne, hrozno a melón
  • Hrozienka
  • Raňajkové cereálie, ako sú kukuričné vločky a ryža
  • Sušienky a krekry
  • Ryža
  • Biele zemiaky

Nezabudnite, že GI môže byť ovplyvnený aj inými faktormi, ako sú:

„Metódy varenia: vyprážanie, varenie a pečenie

Spracovanie a zrelosť ovocia a niektorej zeleniny

Vláknina: celé zrná a potraviny s vysokým obsahom vlákniny pôsobia ako fyzická bariéra, ktorá spomaľuje vstrebávanie sacharidov. Nie je to to isté ako „celozrnné“, kde aj keď je celé zrno zahrnuté, bolo na úkor zvyšku potlačené.

Napríklad, niektoré zmiešané obilné chleby, ktoré obsahujú celé zrná majú nižšie GI ako celozrnný alebo biely chlieb.

Tuk znižuje GI potravín. Napríklad, čokoláda má strednú GI pretože obsahuje tuk alebo zemiačiky budú mať vlastne nižšie GI ako zemiaky varené bez tuku.
Proteín znižuje GI potravín. Mlieko a iné mliečne výrobky majú nízky GI, pretože majú vysoký obsah bielkovín a obsahujú tuk.

Okrem vyššie uvedeného by ste mali začať pravidelne cvičiť, pretože je to jeden z najlepších spôsobov, ako znížiť hladinu cukru v krvi prirodzeným spôsobom.

Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*