Cvikla je neskutočne zdravá, má taký vysoký obsah antioxidantov, že ak ju budeme jesť pravidelne, určite sa môžeme vyhnúť lekárovi.
Okrem toho, že z nášho tela vyplavuje všetky usadené toxíny, zlepšuje trávenie a zbavuje sa tak zbytočných kilogramov za krátky čas. Má mimoriadne vysoký obsah živín a keďže je nenáročná na pestovanie, nemala by sa z nášho jedálnička vynechávať.
Na základe výskumov sa ukázalo, že jej pravidelnou konzumáciou sa dokážeme do značnej miery postarať o zdravie nášho cievneho systému.
Jej pravidelná konzumácia sa odporúča aj starším ľuďom. Pre obsah draslíka zvyšuje vytrvalosť, pre obsah cholínu prečisťuje pečeň a pôsobí povzbudzujúco na obličky, močový mechúr, žľazový systém.
- Má dobrý vplyv na trávenie
- Vďaka vysokému obsahu vlákniny pomáha predchádzať zápche a iným rôznym žalúdočným ťažkostiam
- Znižuje cholesterol
- Účinne znižuje zlý cholesterol a zvyšuje dobrý cholesterol
- Znižuje únavu
Vďaka obsahu dusičnanov vám môže pomôcť naplniť telo energiou. Pri chronickej alebo jesennej únave sa odporúča pravidelne jeden až dva mesiace konzumovať cviklu alebo cviklovú šťavu.
- Prírodné diuretikum
- Ak jeme cviklu pravidelne, môžeme sa zbaviť zbytočných toxínov a problému so zadržiavaním vody. Prečisťuje telo s veľkou silou
- Znižuje krvný tlak
- Odporúča sa aj tým, ktorí bojujú s vysokým krvným tlakom. Chráni pred rozvojom rôznych kardiovaskulárnych ochorení
Leave a Reply