Zdá sa vám paradajková polievka nudná? Je čas na zmenu. Pridanie len pol lyžičky obľúbeného korenia môže úplne zmeniť jej chuť. Tento trik sa oplatí vyskúšať.
Bazalka, čerstvé paradajky, alebo nebodaj pečený cesnak či výraznejšie ochutený vývar? Aj keď tieto doplnky určite zvýraznia chuť vašej paradajkovej polievky, nie je to to, o čom hovoríme. Ide o niečo oveľa jednoduchšie.
Ako zvýrazniť chuť paradajkovej polievky? Najlepšie korenie!
Stačí pridať štipku škorice do paradajkovej polievky. Aj keď sa to na prvý pohľad môže zdať prekvapivé, škorica nie je užitočná len ako prídavok do koláčov a iných dezertov. Možnosti využitia tohto korenia sú široké a obmedzené len vašou fantáziou.
Paradajková polievka je zvyčajne kyslá (v dôsledku pridania paradajok alebo paradajkových produktov). Namiesto cukru alebo sladkej smotany sa však snažte vyvážiť chuť paradajkovej polievky pridaním väčšieho množstva mrkvy a trochy škorice.
Malý prídavok tohto korenia zostane takmer nepostrehnuteľný, no zároveň radikálne zjemní kyslú chuť.
Ingrediencie:
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 veľká mrkva
- 1 petržlen
- kúsok zeleru
- 2 zemiaky
- 300 ml paradajkového pretlaku
- 500 ml prevarenej teplej vody
- pol lyžičky škorice
- soľ
- olivový/repkový olej na vyprážanie
Príprava:
- Nakrájajte cibuľu, pretlačte cesnak. Všetko opečieme na olivovom oleji. Mrkvu, petržlen, zeler a zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme k opraženej cibuľke a cesnaku. Ochutíme škoricou a chvíľu restujeme.
- Po niekoľkých minútach celú zmes zalejeme 250 ml horúcej vody a prikryté varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne.
Potom pridáme paradajkový pretlak a privedieme k varu. - Všetko premiešame. Pridajte toľko vody (cca 250 ml), aby ste získali správnu konzistenciu polievky. Nakoniec všetko dochutíme soľou a korením. Podávame s ryžou, prosom alebo quinoou.
- Pred podávaním posypeme nasekanými čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť!
Leave a Reply