Pridajte to do knedličiek (“halušiek”) a bude to nebesky chutné, každý vás bude chváliť!

Knedličky alebo “halušky z múky” majú veľa variácií. Sú takmer nepostrádateľné ako príloha ku gulášu, ale sú výborný aj ako hlavný chod potretý vajíčkom – v lete s hlávkovým šalátom a nakladanými uhorkami.

Ale ako ich urobiť čo najdokonalejšie?

Samozrejme, pre mnohých je kľúčová veľkosť: čím jemnejšie cesto vymiesite, tým väčšie budú knedličky a naopak. A tá chuť, textúra… Samozrejme, potrebujete múku, vajcia, soľ a vodu.

A nie príliš tajnú ingredienciu, trvanlivé mlieko. Samozrejme, vďaka tomu to bude neodolateľne lahodné.

Pomery sú:

  • 50 dkg hl.múky
  • 3 vajcia
  • 2 dl vody
  • 2 dl trvanlivého mlieka
  • soľ

Ingrediencie sa vymiesia zvyčajným spôsobom, natrhajú alebo nasekajú sa knedličky a potom sa uvaria v osolenej vriacej vode. Ak vystúpila na hladinu vody, vytiahnite ich a sceďte. Oplatí sa ich opláchnuť v troche mastnej slanej vody a znova scediť – zaručene sa tak nezlepia.

Dobrú chuť a ak vás to inšpirovalo, zdieľajte recept aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*