- Toto jedlo pochádza z írskej kuchyne. Ak sa vám bude zdať, že sú zemiaky počas pučenia príliš suché, pridajte trochu masla alebo mlieka, prípadne smotany.
INGREDIENCIE:
- 1,5 kg zemiakov
- 1 hlávková kapusta (okolo 800 g)
- 2 lyžice masla
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 2 lyžice pokrájaného kôpru
- ¼ pohára horúceho mlieka
- soľ
POSTUP:
- Zemiaky uvaríme v slanej vode. Medzitým si nastrúhame kapustu a podusíme ju na masle a dochutíme soľou.
- Keď je kapusta mäkká, vezmeme ju z ohňa a kým je horúca, pridáme k nej nakrájanú cibuľku, kôpor a všetko spolu vymiešame.
- Horúce zemiaky scedíme, popučíme s horúcim mliekom a pridáme pripravenú kapustu. Všetko premiešame a podľa potreby dochutíme soľou.
Leave a Reply