Prinášame vám recept na vynikajúce karbanátky, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho NA JEDNOM PLECHU. A ako bonus bez vyprážania!

Postup:

Mleté mäso zmiešame s cibuľou, prelisovaným cesnakom, soľou a korením.

Mäso rozdelíme na niekoľko guličiek a tie preložíme na vymastený plech (prípadne vyložený papierom na pečenie) a roztlačíme na hrubšie placky.

Šampiňóny nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici, potom ich uložíme na mäso. Na huby uložíme plátky zemiakov, osolíme, okoreníme a potrieme trochou majonézy alebo kyslej smotany. Nakoniec na vrch navrstvíme 1 lyžicou horčice alebo kyslej smotany.

Nakoniec posypeme strúhaným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút. Ak sa obávate, že by sa syr mohol pripáliť, pečte na začiatku pod alobalom.

Podávame s čerstvou zeleninou.

Želáme vám dobrú chuť!

Zdroj: zeny.osobnosti.cz

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*