Postup:
Mleté mäso zmiešame s cibuľou, prelisovaným cesnakom, soľou a korením.
Mäso rozdelíme na niekoľko guličiek a tie preložíme na vymastený plech (prípadne vyložený papierom na pečenie) a roztlačíme na hrubšie placky.
Šampiňóny nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici, potom ich uložíme na mäso. Na huby uložíme plátky zemiakov, osolíme, okoreníme a potrieme trochou majonézy alebo kyslej smotany. Nakoniec na vrch navrstvíme 1 lyžicou horčice alebo kyslej smotany.
Nakoniec posypeme strúhaným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút. Ak sa obávate, že by sa syr mohol pripáliť, pečte na začiatku pod alobalom.
Podávame s čerstvou zeleninou.
Želáme vám dobrú chuť!
Zdroj: zeny.osobnosti.cz
Leave a Reply