Takto pripravený hermelín si môžete vychutnať na večeru s pečivom alebo k nemu rovno opiecť trochu zeleniny.
Ingrediencie:
- 4 lyžice medu
- 6 lyžíc balzamikového octu
- 4 hermelíny na gril
- 1 strúčik cesnaku
- 2 hrsti brusníc
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 50 ml červeného vína
- klinčeky
Postup:
- Do menšej panvice si pripravte med, balzamikový ocot a prelisovaný strúčik cesnaku. Zmes za stáleho miešania na miernom plameni prehrievajte, kým sa ingrediencie nespoja. Pozor, aby sa to nezačalo variť. Akonáhle budete mať v panvici hladkú, hustejšiu omáčku, odstavte ju z platne.
- Hermelíny zbavte obalov a každý zvlášť si pripravte na dostatočne veľký alobal. Pierkom alebo polievkovou lyžicou pomažte jednu stranu hermelínov, potom ich otočte a potrite ich aj z druhej strany. Hermelín zabaľte do alobalu tak, aby sa zhora hermelínu nedotýkal. Rúru si rozohrejte na 160 °C. Pripravené hermelíny dajte na plech a vložte na 10 až 15 minút do rúry.
- Medzitým si pripravte brusnicovú omáčku. Brusnice mačkadlom na zemiaky nadrťte a podlejte ich trochou vody. Za stáleho miešania priveďte do varu. Až budú brusnice zmäknuté, posypte ich kryštálovým cukrom, pridajte klinčeky a prilejte červené víno. Varte, kým sa tekutina nevyparí.
- Vyberte klinčeky a brusnicovú omáčku premiešajte, prípadne ju v mixéri rozmixujte dohladka. Hermelíny podávajte teplé, preliate brusnicovou omáčkou.
Leave a Reply