Pripravte si super hermelín, na ktorý nepotrebujete ani gril a všetci doma si budú oblizovať prsty!

Takto pripravený hermelín si môžete vychutnať na večeru s pečivom alebo k nemu rovno opiecť trochu zeleniny.

Ingrediencie:

  • 4 lyžice medu
  • 6 lyžíc balzamikového octu
  • 4 hermelíny na gril
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 hrsti brusníc
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 50 ml červeného vína
  • klinčeky

Postup:

  1. Do menšej panvice si pripravte med, balzamikový ocot a prelisovaný strúčik cesnaku. Zmes za stáleho miešania na miernom plameni prehrievajte, kým sa ingrediencie nespoja. Pozor, aby sa to nezačalo variť. Akonáhle budete mať v panvici hladkú, hustejšiu omáčku, odstavte ju z platne.
  2. Hermelíny zbavte obalov a každý zvlášť si pripravte na dostatočne veľký alobal. Pierkom alebo polievkovou lyžicou pomažte jednu stranu hermelínov, potom ich otočte a potrite ich aj z druhej strany. Hermelín zabaľte do alobalu tak, aby sa zhora hermelínu nedotýkal. Rúru si rozohrejte na 160 °C. Pripravené hermelíny dajte na plech a vložte na 10 až 15 minút do rúry.
  3. Medzitým si pripravte brusnicovú omáčku. Brusnice mačkadlom na zemiaky nadrťte a podlejte ich trochou vody. Za stáleho miešania priveďte do varu. Až budú brusnice zmäknuté, posypte ich kryštálovým cukrom, pridajte klinčeky a prilejte červené víno. Varte, kým sa tekutina nevyparí.
  4. Vyberte klinčeky a brusnicovú omáčku premiešajte, prípadne ju v mixéri rozmixujte dohladka. Hermelíny podávajte teplé, preliate brusnicovou omáčkou.

Prajeme dobrú chuť a zdieľajte tento super recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*