Pudingový koláč „Karpatka“. Podáva sa dobre stuhnutý a chladený a jeho jemná plnka má úplne geniálnu chuť.

Všetci na svete milujú pudingové koláče, ale nie každý si ich vie upiecť doma. S našim receptom to určite zvládnete v pohodlí domova!

Ingrediencie na cesto

  • 250 ml vody
  • 125 g masla
  • 180 g polohrubej múky
  • 5 vajec
  • Štipka soli
  • 25 g práškového cukru na posypanie

Ingrediencie na krém

  • 500 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g škrobovej múčky
  • 150 g cukru
  • 15 g vanilkového cukru

Čo sa týka krému, môžete zvoliť možnosť kúpenia pudingu v obchode a pripraviť si ho podľa návodu.

Postup

  1. Prvým krokom je príprava cesta. Nalejte si vodu do hrnca a vložte do nej na kúsky narezané maslo a soľ. Zmes nechajte roztopiť za stáleho miešania na nízkom plameni. Neprivádzajte to k varu!

  1. Keď sa maslo rozpustí, odstránite hrniec z ohňa. Pridáte múku a dobre premiešate. Vráťte hrniec na plameň a varte dovtedy, kým nezbelie a neprestane sa lepiť na dno hrnca. Potrvá to približne 3 minúty.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Written By
More from Redakcia
7 pravidiel žitia so Škorpiónom! Ak máte pri sebe Škorpióna, toto by ste mali mať vždy na pamäti!
Škorpión je zviera púšte. Preto aj jeho láska vás môže spáliť svojou...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *