Rebierka s dokonalou polevou ako z reštaurácie!

Urobte rebrá v štýle reštaurácie s polevou, vďaka ktorej sa vám prilepia na prsty. Rebrá môžu byť vyrobené z rôznych druhov mäsa, ale v tomto recepte sa používajú bravčové rebrá.

Ak máte radi bravčové mäso, možno budete chcieť pripraviť aj bravčovú rolku s bylinkami a cesnakom. Tu je návod, ako pripraviť rebrá!

Ingrediencie:

  • 1,5 kg bravčových rebier
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička feferónky
  • 1 lyžička práškového cesnaku
  • 1 čajová lyžička prášku z červenej cibule
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 250 ml barbecue omáčky

Príprava:

  1. Rúru vyhrejeme na 150 stupňov. Zmiešajte hnedý cukor, bežný cukor, štipľavú papriku, cesnakový prášok, cibuľový prášok, sladkú papriku, 2 lyžičky soli a korenie.
  2. Rebierka položte na kus fólie dostatočne veľký, aby sa dal prehnúť a utesniť, potom položte na plech. Na vrch rebier posypeme zmesou korenia. Alobal obtočíme okolo rebier a pevne uzavrieme, aby pri pečení nevytiekla šťava.
  3. Pečieme, kým mäso nezmäkne a dá sa vidličkou ľahko oddeliť od kostí, asi 2 hodiny. BBQ omáčku zohrejte v malej panvici na strednom ohni. Vyberte rebrá z rúry a otvorte fóliu.
  4. Odstráňte ich z fólie a nalejte šťavu, ktorá sa nahromadila do barbecue omáčky, a potom premiešajte, aby sa spojila. Omáčku ďalej dusíme, kým nezhustne, asi 7 minút.
  5. Rozohrejte grilovaciu panvicu na strednom ohni. Rebrá nakrájajte na kúsky s 1 kosťou. Všetko natrieme omáčkou. Položte ich na gril a grilujte, kým sa neobjavia stopy po grile, niekoľko minút na každej strane.
  6. Potrite znova barbecue omáčkou a odstráňte z tepla a potom podávajte.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*