Ingrediencie:
- 2,5 kg bravčov. rebrá
- 1 hlava cesnaku
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- 3 lyžice medu
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžica oleja na varenie
- 1 lyžica balzamikového octu
- 2 kg zemiakov
- 5 hláv cibule
Postup:
- Olúpte strúčiky cesnaku a prekrojte ich pozdĺžne na polovicu. Úzkym nožom prepichnite rebrá a rovnomerne ich posypte cesnakom. Zmiešajte horčicu, olej, med, soľ a korenie a rovnomerne potrite rebrá zo všetkých strán.
- Medzitým ošúpte zemiaky a urovnajte ich do zapekacej misy. Medzi zemiakové plátky vložte na štvrtiny nakrájanú cibuľu. Dochuťte soľou a trochou korenia, potom pridajte marinované rebierka. (Ak máte čas, rebierka upečte večer predtým, aby sa chute rozvinuli.)
- Pečte pod alobalom, kým zemiaky nezmäknú a mäso nepustí pod cibuľou lahodnú pikantnú šťavu. Na samom konci krátko odstráňte fóliu, aby sa na rebierkach vytvorila zlatohnedá glazúra.
- Rebierka nakrájajte na väčšie kúsky a podávajte s prílohou.
Leave a Reply