Rebrá s medovou horčicou na cibuľke a zemiakoch: Dokonalá pochúťka!

Ingrediencie:
  • 2,5 kg bravčov. rebrá
  • 1 hlava cesnaku
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • 3 lyžice medu
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžica oleja na varenie
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • 2 kg zemiakov
  • 5 hláv cibule
Postup:
  1. Olúpte strúčiky cesnaku a prekrojte ich pozdĺžne na polovicu. Úzkym nožom prepichnite rebrá a rovnomerne ich posypte cesnakom. Zmiešajte horčicu, olej, med, soľ a korenie a rovnomerne potrite rebrá zo všetkých strán.
  2. Medzitým ošúpte zemiaky a urovnajte ich do zapekacej misy. Medzi zemiakové plátky vložte na štvrtiny nakrájanú cibuľu. Dochuťte soľou a trochou korenia, potom pridajte marinované rebierka. (Ak máte čas, rebierka upečte večer predtým, aby sa chute rozvinuli.)
  3. Pečte pod alobalom, kým zemiaky nezmäknú a mäso nepustí pod cibuľou lahodnú pikantnú šťavu. Na samom konci krátko odstráňte fóliu, aby sa na rebierkach vytvorila zlatohnedá glazúra.
  4. Rebierka nakrájajte na väčšie kúsky a podávajte s prílohou.
Prajeme dobrú chuť!😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*