Postup:
Plech s rozmermi 25 × 30 cm vyložíme maslovými sušienkami.
Do kastróla nalejeme 250 ml mlieka a v zvyšnom mlieku si rozmiešame múku a pudingový prášok.
Keď mlieko na plameni zovrie, vlejeme doňho druhú časť mlieka s pudingom a múkou.
Pridáme aj cukor a uvaríme hustý puding.
Dáme vychladnúť a v inej miske si vyšľaháme zmäknuté maslo. Vmiešame po lyžičkách do vychladnutého pudingu a vymiešame jednotný krém.
Na sušienky navrstvíme karamelové salko a pokračujeme vrstvou sušienok. Potom navrstvíme pudingový krém, sušienky a takto pripravený zákusok uložíme do chladu – na pár hodín, ideálne aj na celú noc.
Pred podávaním už len ušľaháme šľahačku so stužovačom. Šľahačku je dobré spevniť aj želatínou – jednoducho dáme napučať do vody, zahrievaním rozpustíme a ku koncu šľahania vmiešame do šľahačky. Na vrstvu šľahačky už len nastrúhame čokoládu a môžeme podávať.
Leave a Reply