Recept na domáci Monte dezert: Keď ho raz skúsite, na kupované dezerty si už nespomeniete!

Postup:

400 ml mlieka zmiešame s lyžicou cukru, rozlámeme do neho celú čokoládu na varenie a preložíme na plameň. Zahrievame a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame pudingový prášok. Keď je zmes na plameni tekutá, pridáme aj mlieko s pudingom. Varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.

Nakoniec pridáme rozomleté lieskové oriešky a ešte krátko povaríme.

Než nám zmes vychladne, našľaháme si maslo, ktoré následne vmiešame do vychladnutej zmesi.

V ďalšej mise zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom – takto pripravíme svetlý krém. Teraz už len stačí navrstviť svetlý a tmavý krém.

Na dno pohára dáme svetlý smotanový krém, naň tmavý orieškový krém a naň opäť svetlý smotanový krém. Takto postupujeme pokým nie je pohár plný. Dáme vychladiť a môžeme si pochutnávať.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*