Karamel:
Ingrediencie:
200 g krupicového cukru
200 ml smotany na šľahanie
2 lyžice vody
200 g masla
štipka soli
Príprava karamelu
Krupicový cukor dáme na panvicu, necháme rozpustiť a prilejeme smotanu. Miešame tak dlho, kým sa suroviny nespoja. Pozor, karamel rád prská a dosť to páli :-). Vzniknutú hmotu zjemníme maslom a vodou. Nakoniec pridáme štipku soli.
Ako vyrobiť tyčinky?
Pripravíme si plech s jednou polovicou krému a nanesieme na neho karamelovú plnku. Potom pomocou papiera na pečenie priklopíme druhú polovicu krému. Z celého kusu nakrájame opatrne tyčinky.
Čokoládová poleva:
Ingrediencie:
200 g mliečnej čokolády
100 g horkej čokolády
50 g masla
Niekoľko kvapiek oleja
Príprava polevy:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme obe čokolády, odstavíme z ohňa, pridáme maslo a olej. Rýchlo vymiešame jemnú lesklú polevu, v ktorej namáčame pripravené tyčinky. Posypeme mrveničkou, necháme stuhnúť a podávame. Nechajte si chutiť.
Drobenka:
4 lyžice mletých lieskových orechov
4 lyžice mletých mandlí
5 lyžíc kukuričných vločiek
Leave a Reply